Ev Alacaklar Neden Bir Emlak Danışmanıyla çalışmalı?

Ev Alacaklar Neden Bir Emlak Danışmanıyla çalışmalı?

Bu yıl veya yakın zamanda bir ev almayı düşünüyorsanız, kendinize sormuş olabileceğiniz şeylerden biri, bir gayrimenkul danışmanının yardımına ihtiyacınız olup olmadığıdır. Sonuçta, emlak sitelerine nasıl göz atacağınızı biliyorsunuz. Beğendiğiniz bir mülkü ilanların arasından bulduktan sonra yapmanız gereken mülkü pazarlayan emlak danışmanıyla iletişime geçmeniz ve ardından hayalinizdeki evi görmek için randevu almanız yeterli olacaktır. Öyleyse neden bir gayrimenkul danışmanına ihtiyacınız olsun? Sebep ne olmalı?

Gerçekte, bir ev satın almak, internet üzerinden bir şey satın almak kadar kolay değildir. Karşılaşabileceğiniz en önemli işlemlerden biri mülk satın almaktır. Bir alıcı temsilcisiyle çalışmayı göz ardı ederseniz karşılaşacağınız riskleri sizin için sıraladık.


1. Bireysel olarak ev aramanız sınırlı kalabilir. 

Günümüzde ev arayışı internet sayesinde daha kolay hale gelmiş olabilir. Alıcılar artık çeşitli emlak sitelerinde satışa sunulan evleri görebilirler. Ancak, emlakçılar, geleneksel kanallarda listelenmeyen çok çeşitli mevcut listelemelere erişebilir. Benzer şekilde, bir alıcının temsilcisi, ihtiyaçlarınıza uyan daha fazla ev görmeniz için arama özelliklerini genişletmenize yardımcı olacaktır.


2. Satın almayı düşündüğünüz yerle ilgili önemli bilgileri kaçırıyor olabilirsiniz. 

Gayrimenkul danışmanınız olmadan, güvenebileceğiniz bir mahalle uzmanının olmadığı bu yolculuktan yalnız geçeceksiniz. Mahalleyi bilen, bölgeye hakim bir emlak danışmanıyla çalışmanızın size çok büyük faydası olacaktır. Yerel emlakçılar size mahalle hakkında gerçek bilgileri verir. Manavından, kasabına, terzisine kadar her türlü bilgiyi size sağlayacaktır.


3. Bir mülkle ilgili olası sorunları tespit edemeyebilirsiniz.

Evleri gezerken birçok alıcı, evdeki potansiyel sorunları nasıl tespit edeceklerini ve nerelere dikkat etmeleri gerektiğini bilmiyor. Bu potansiyel sorunlara dikkat etmek yerine mermer zeminler veya evin manzarası alıcıların gözünü kör edebiliyor. Ancak sizin temsilciniz, bir mülkteki küf ve nem, çatı problemleri, zararlı böcekler ve böcek istilası, su sızıntıları, kiriş ve kolondaki çatlaklar ve diğerleri gibi sorunlara ilişkin herhangi bir belirti işaretini tanıyabilecektir.

4. Kendi başınıza pazarlık yapmanız ve daha fazla ödeme yapma riskini almanız gerekecek.

Kendinizi uzman bir müzakereci olarak düşünseniz bile, ev alımınız için en iyi fiyatı müzakere etme konusunda usta bir profesyonele ihtiyacınız var. İyi bir alıcı temsilcisi, karşılaştırılabilir satışlar yoluyla satın almak istediğiniz evin değerini analiz ederek rekabetçi bir teklif bulmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, satıcı yanıt verdiğinde sonraki adımlarınızın ne olması gerektiği konusunda size tavsiyede bulunacaktır. Yanınızda yetenekli bir müzakereci bulundurarak, ödemeyi düşündüğünüz fiyatın evin değerinde olduğundan emin olacaksınız.


5. Evrak işlerinden kaynaklı sorunlar yaşayabilirsiniz.

Bir emlak danışmanından yardım almadan bir ev satın almaya karar verdiğinizde, satın alacağınız mülkün üzerinde bir tedbir, haciz, ipotek var mı diye çevrenizin telkinleriyle araştırma yapacaksınız ancak bu sorunlarla nasıl başa çıkacaksınız? Elbette, bunlarla ilgili bilgiler yalnızca bir Google araması uzaklıkta, ancak en büyük yatırımınız tehlikedeyken bu kadar büyük bir risk almak ister miydiniz? Profesyonel bir gayrimenkul danışmanı tam olarak anlayabilmeniz için bu terimlerin size açıklayabilir ve izlenmesi gereken yolları gösterebilir.

Şimdi size soruyorum. Riske değer mi?